top of page
  • myynti963

Tiedätkö mikä maa keksi muovikassit? - Muovikassien Historia ja Kehitys Nykypäivään

Updated: Jul 25



Muovikassit ovat olleet keskeinen osa päivittäistavarakauppaa ja kulutuskulttuuria jo useiden vuosikymmenien ajan. Ensimmäinen muovikassi, joka oli valmistettu polyeteenistä, kehitettiin Ruotsissa 1960-luvulla, ja se patentoitiin vuonna 1965. Tämä keksintö mahdollisti kestävän, kevyen ja edullisen tavan kantaa ostoksia, mikä nopeasti syrjäytti paperikassit monissa maissa. Muovikassien valmistus alkoi leviämään laajasti 1970-luvulla, ja ne saavuttivat suurta suosiota erityisesti Yhdysvalloissa ja Euroopassa.


1980-luvulla muovikassien suosio kasvoi voimakkaasti, kun ne alkoivat korvata paperikassit lähes kaikissa suurissa vähittäiskaupoissa. Tämä johtui pääasiassa muovikassien kestävyydestä ja alhaisista tuotantokustannuksista. Kuitenkin pian muovikassien ympäristövaikutukset tulivat keskustelunaiheeksi, ja 1990-luvulla useat maat alkoivat harkita keinoja vähentää niiden käyttöä. Tämä puolestaan edisti muun muassa kierrätysohjelmien ja uudelleenkäytettävien kassien suosion kasvua.


2000-luvulla tietoisuus muovikassien ympäristövaikutuksista on kasvanut, mikä on johtanut merkittäviin muutoksiin. Useat maat ja kaupungit ympäri maailmaa ovat ottaneet käyttöön muovikassimaksuja tai jopa kieltäneet kertakäyttöiset muovikassit kokonaan. Tällä hetkellä monet yritykset ja kuluttajat suosivat ekologisia vaihtoehtoja, kuten biologisesti hajoavia kasseja ja uudelleenkäytettäviä kasseja. Nämä vaihtoehdot auttavat vähentämään ympäristökuormitusta ja tukevat kestävän kehityksen periaatteita.


Yrityksille, jotka haluavat olla eturintamassa ympäristövastuullisuuden suhteen, on nyt erinomainen aika siirtyä ekologisempiin vaihtoehtoihin. Kassikeskuksen muovikassit valmistetaan pääosin kierrätettävästä muovista. Muovikasseissa on valtava määrä erilaisia ominaisuuksia, joilla voidaan vaikuttaa kassin ulkonäköön, kestävyyteen - ja myös hintaan. Mikä parasta, kun muovikassin kierrättää oikein, ei siitä tule ongelmajätettä.  Suurin osa muovikasseistamme valmistetaankin vähintään 90 % kierrätysmateriaaleista ja koko tuotantoprosessi on ekosertifioitu.


Valitsemalla Kassikeskuksen ekologiset muovikassit yritykset voivat pienentää hiilijalanjälkeään, edistää kestävää kehitystä ja vastata kuluttajien kasvavaan kysyntään vastuullisista tuotteista. Luodaan yhdessä kestävämpi tulevaisuus!♻️














Lähteet:

Seltenrich, N. (2015). "Bag Ban." Environmental Health Perspectives, 123(11), A290.

"A Brief History of Plastic Bags" (2018). The Plastic Pollution Coalition.

National Geographic Society (2019). "Single-Use Plastics 101." National Geographic.

Plastic Industry History. (2023). Plastic Industry Association.

13 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page